Studium elektrosorpce polychlorovaných bifenylů v kontextu s jejich elektroanalýzou a rolí v životním prostředí - Bojda, Karel (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce poskytuje informace o roli PCB v životním prostředí, jejich složení, fyzikálně chemických vlastnostech, transportu, toxicitě a účincích na živé organismy. Shrnula rovněž množství údajů o analytických metodách stanovení PCB, zejména při analýze půd a sedimentů, vod, biologických vzorků a olejů. Metodicky přispěla zvláště v oblasti studia podmínek voltametrického stanovení uvedených látek, jejich elektrokapilárního chování v různých popsaných typech směsných roztoků.
Study of electrosorption of polychlorinated biphenyls in the context with their electroanalysis and roles in the environment
Keywords: Životní prostředí; polychlorované bifenyly; analytické stanovení