Finanční analýza ve vybraném podniku - Kašparová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se věnuje finanční analýze společnosti JORK spol. s r.o. v letech 2018-2022. Teoretická část se nejdříve zabývá definováním pojmu finanční analýza. Následně vysvětluje základní pojmy finanční analýzy, metody a ukazatele finanční analýzy. Praktická část se zaměřuje na charakteristiku vybraného podniku a aplikaci metod z teoretické části. V závěru práce jsou sepsána doporučení pro zlepšení finanční situace podniku.
Financial analysis of the selected company
Keywords: finanční analýza; absolutní ukazatele; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; likvidita; rentabilita; aktivita; zadluženost; financial analysis; absolute indicators; ratio indicators; difference indicators; liquidity; profitability; activity; indebtedness