Návrh zařízení pro přenos obrazového signálu pro dálkově řízené modely - Krýda, Pavel (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá vytvořením systému přenosu obrazu z kamery, nesené vzdáleným prostředkem, do přijímací stanice. První a druhá část se věnuje teoretickému rozboru a návrhu vlastního řešení. Třetí část popisuje seznamuje čtenáře s prostředím Unixového systému a testováním navrhovaného řešení na vývojovém kitu. Hardwarový návrh systému je popsán ve čtveré části. Vývoj, funkce a nastavení řídící a klientské aplikace, které do přenášeného obrazu zakomponují informaci o nadmořské výšce, rychlosti a další parametry získané z nesených čidel formou HUD1, jsou popsány v páté části. V závěru práce byly zhodnoceny výsledky a zkušenosti s vyvinutým systémem.
The Design of the system for transfering images by wireless network from remonte control models
Keywords: Linux; ARM; WiFi; HUD; kamery; cameras