Porovnání kvality života a tíže onemocnění u pacientů se stabilní ischemickou chorobou srdeční podstupující koronarografické vyšetření - Pospíchal, Jan (Univerzita Pardubice, 2018)
Disertační práce je zaměřená na hodnocení kvality života pacientů se stabilní anginou pectoris. Hodnotí vliv rizikových faktorů kardiovaskulárního onemocnění na kvalitu života. Zabývá se možností predikce mortality a rehospitalizace podle subjektivního hodnocení kvality života pacienta, včetně role sestry při péči o pacienty podstupujícího koronarografii.
A comparison of quality of life and disease severity of patients with stable ischemic heart disease undergoing coronary angiography
Keywords: ošetřovatelství; kvalita života; stabilní angina pectoris; Seattle angina questionnaire; EQ-5D; nursing; quality of life; stable coronary artery disease; Seattle angina questionnaire; EQ-5D