Privátní cloud pro firmu střední velikosti - Janáček, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zaobírá tématem zprovoznění a konfigurace softwarové platformy OpenStack pomocí instalačních skriptů DevStack, na serveru, který bude sloužit jako privátní cloud. Tento server pracuje v režimu ovládacího uzle v rámci platformy OpenStack a je autoritativním serverem pro ostatní výpočetní uzly, pokud by se k tomuto serveru připojily. Konkrétněji se tato práce zaobírá instalací platformy na operační systém Ubuntu Server, ve verzi 22.04 LTS a následnou konfigurací a otestováním vybraných modulů. Dále jsou popsány jednotlivé moduly softwarové platformy OpenStack včetně nástrojů na správu platformy OpenStack.
Private cloud for mid-sized business
Keywords: OpenStack; cloud; privátní cloud; server; Keystone; Horizon; Neutron; Nova; Glance; Swift; OpenStack; cloud; private cloud; server; Keystone; Horizon; Neutron; Nova; Glance; Swift