Sběr dat z frekvenčně modulovaného radaru a jejich 3D zobrazení - Lauterbach, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá sběrem dat z frekvenčně modulovaného radaru. Shromážděná data jsou zde použita k ověření kalibračních technik a k sestavení trojrozměrné směrové charakteristiky. Dále je tento diagram zobrazen v trojrozměrném prostoru s využitím vlastního softwaru. Jsou zde nastíněny techniky zobrazazování ve 3D s využitím hardwarové akcelerace.
Data acquisition from a frequency-modulated radar and 3D view
Keywords: radary; FMCW; OpenGL; blízké zóny; vyzařování antény; sníh; GPR; radars; near fields; antenna propagation; snow