Stanovení mozkové smrti metodou perfúzní scintigrafie mozku - Železná, Aneta (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou mozkové smrti a její diagnostiky metodou perfúzní scintigrafie mozku. Věnuje se popisu anatomie mozku, definici mozkové smrti, oboru nukleární medicíny, radiační ochraně a diagnostice mozkové smrti. V praktické části je zpracován statistický přehled průkazů mozkové smrti metodou perfúzní scintigrafie mozku provedených na oddělení nukleární medicíny vybrané tuzemské nemocnice fakultního typu v letech 2019-2024. Součástí je i srovnání akvizičních parametrů tohoto vyšetření používaných v České republice a v zahraničí.
Determination of brain death by cerebral perfusion scintigraphy
Keywords: mozková smrt; nukleární medicína; scintigrafie; mozek; legislativa; radiační ochrana; radiofarmaka; brain death; nuclear medicine; scintigraphy; brain; legislation; radiation safety; radiopharmaceuticals