Hodnocení sorpčních schopností sorbentů používaných při havarijních únicích - Kopecká, Ivana (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá ověřením účinnosti nasákavosti vybraných typů jak sypkých, tak textilních sorbentů pro různé provozní kapaliny, které připadají nejvíce v úvahu jako zdroj kontaminace prostředí při dopravní havárii.
Evaluation of sorption capacity of sorbents used for emergency releases
Keywords: životní prostředí; dopravní nehody; havárie; ekologické následky; sorbenty; ropné látky; provozní kapaliny; biopaliva; environment; traffic accidents; accident; environmental consequences; sorbents; petroleum products; operating liquids; biofuels