Využití nástrojů GIS pro optimalizaci svozu separovaného odpadu ve městě Hradec Králové - Savičová, Petra (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou svozu separovaného odpadu (plastu) ve městě Hradec Králové. Práce je zaměřená na optimalizaci svozu separovaného odpadu s cílem navrhnout efektivnější způsob svozu tohoto odpadu z hlediska ujeté vzdálenosti oproti současnému stavu. Na základě poznatků získaných z analytického zkoumání je provedena optimalizace s využitím softwaru ArcGIS.
Use of GIS Tools for Optimization of Separated Waste Collection in Hradec Králové
Keywords: plasty; separovaný komunální odpad; svoz odpadu; software ArcGIS; plastics; separated municipal waste; collection of waste