Činnost a osud skupiny Hory Hostýnské ve třetím odboji - Karbaš, Adam (Univerzita Pardubice, 2013)
Obsah této diplomové práce je věnován problematice třetího protikomunistického odboje. Zabývá se činností odbojové skupiny Hory Hostýnské, snaží se charakterizovat její členy i aktivity, ale prostor nechává rovněž na způsob práce Státní bezpečnosti, která se skupinu a její členy snažila od podzimu 1949 podchytit. Práce rovněž naznačuje způsob vypořádání se se členy skupiny během vykonstruovaného soudního procesu, na jehož konci byly čtyři rozsudky smrti.
Activities and the Fate of the Group Hora Hostýnská in Anti - Comunist Resistance
Keywords: Hory Hostýnské; třetí odboj; politické procesy; rehabilitace; Pospíšil, Miloslav; Rajnoch, Vladimír; Čuba, Josef; third resistence movement; political processes; rehabilitation; Čuba, Josef; Pospíšil, Miloslav; Rajnoch, Vladimír