PET/CT vyšetření karcinomu plic - Zítko, David (Univerzita Pardubice, 2022)
Teoretická část bakalářské práce se zabývá základními fyzikálními pojmy, radiační ochranou v nukleární medicíně, PET/CT, anatomií plic a onemocněním karcinomu plic. Praktická část se věnuje popisu PET/CT vyšetření z praktického hlediska a rozdílům mezi klasickým PET/CT vyšetřením a PET/CT vyšetření karcinomu plic.
PET/CT examination of lung cancer
Keywords: radiační ochrana; PET/CT; anatomie plic; karcinom plic; radiation protection; PET/CT; anatomy of lungs; cancer of lung