Bezpečnost počítačových sítí - firewally - Sedláček, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomové práce se zabývá problematikou profilu ochrany se zaměřením na firewally v rámci projektu Společných kritérií pro hodnocení informační bezpečnosti. První část diplomové práce popisuje firewally, jejich funkce a možnosti aplikace. V druhé části jsou vysvětleny obecné principy bezpečnosti počítačových sítí. Další kapitola je věnována kritériím pro hodnocení informační bezpečnosti a podrobně je rozebrán profil ochrany pro firewally. V závěrečné části je zpracován vlastní průzkum, do jaké míry organizace v České republice splňují bezpečností požadavky definované v tomto profilu.
Network security - firewalls
Keywords: firewally; bezpečnost; kritéria; ochrana; počítačové sítě; firewalls; security; criteria; protection; computer networks