Potřeba informací u pacientů s plánovanou implantací kardiostimulátoru - Novotná, Monika (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce pojednává o potřebě informací u pacientů s plánovanou implantací kardiostimulátoru. Cílem práce je zjistit, zda měli pacienti dostatek informací před výkonem, jakou metodou byli informováni a zda také byli poučeni o možných komplikacích a jestli se některých konkrétně obávají. Praktickým výstupem práce je edukační leták, který by měl být nápomocný u pacientů, kteří jsou indikováni k implantaci.
Need of information of patients with planned implantation of the pacemaker
Keywords: arrhythmia; awareness; pacemaker; patients; arytmie; informovanost; kardiostimulátor; pacienti