Pojetí svobody v Havlově eseji Moc bezmocných - Šlajchová Škodová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2024)
Ve své práci prozkoumávám pojem svobody skrze Havlovu esej Moc bezmocných. Za tímto účelem se pak hlouběji věnuji pojmům "opozice", "disidenti", odpovědnost, drobná práce a svoboda jako život v pravdě. Cílem mé práce je, na základě znalosti textu Moci bezmocných, poukázat na aktuálnost Havlova pojetí svobody.
The Concept of Freedom in Havel's Essay The Power of the Poserless
Keywords: post-totalitní systém; opozice; disidenti; drobná práce; svoboda jako život v pravdě; post-totalitarian systém; opposition; dissidents; small labour; freedom as life in truth