Konstrukční návrh podložky pro statický adhezor pneumatik metodou MKP - Doutnáč, Jan (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem diplomové práce je konstrukční návrh podložky pro statické zkušební zařízení pneumatik tak, aby bylo umožněno měření sil a deformací ve třech základních rovinách. Součástí návrhu je i technická dokumentace a deformačně napěťová analýza pro ověření pevnosti navržené konstrukce metodou konečných prvků pomocí výpočtového software ANSYS. Nedílnou součástí diplomové práce je zpracování teorie pneumatik.
Engineering design of special pad for the static adhesor of tires by FEA method
Keywords: pneumatiky; zkoušky pneumatik; radiální tuhost; torzní tuhost; boční tuhost; statické adhezory; ANSYS; tire; tires test; radial stiffness; torsion stiffness; lateral stiffness; static adhezor