Literární a kulturní aktivity Střediska východočeských spisovatelů - Kubantová, Andrea (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se věnuje literárněkulturní organizaci východočeského regionu zvané Středisko východočeských spisovatelů, zvláště pak vzniku a vývoji této organizace, současné podobě a budoucímu směřování. V práci je analyzováno široké zaměření organizace s nejdůležitějšími literárněkulturními aktivitami v regionu. Konkrétněji je také zaměřena na nejvýznamnější členy, kteří mají zásluhu ve formování literárněkulturního života a v rozvoji Střediska. Pozornost je dále věnovaná společným publikacím členů a spolkovému magazínu Kruh jako hlavní periodické publikaci Střediska.
Literary and Cultural Activities of the East Bohemian Writers Center
Keywords: literárněkulturní organizace; literární život; společenství; východočeští spisovatelé; literary and culturar organization; literary life; community; East Bohemian writers