Jak motivovat mladé lidi k práci v sociálních a zdravotnických službách - Hradecká, Johana (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá podklady pro motivaci mladých lidí k výkonu sociálního pracovníka, zdravotně-sociálního pracovníka nebo pracovníka v sociálních službách. Teoretická práce se zaměřuje na užití metod v sociální práci, motivaci pracovníků v zaměstnání a na jejich faktory, které mohou ovlivnit motivaci. Také je zde popis těchto pracovníků a základní seznámení se se zdravotnickými a sociálními službami. Cílem je prostřednictvím online dotazníků získat informace o motivaci v zaměstnání a možné zlepšení situace těchto pracovníků pro předcházení demotivaci, změně zaměstnání, nebo syndromu vyhoření
How to motivate young people to work in social and health services
Keywords: sociální pracovníci; zdravotně-sociální pracovníci; motivace; sociální práce; mladí lidi; metody sociální práce; social workers; health-social workers; motivation; social work; young people; methods of social work