Kvalitativní poruchy vědomí u pacientů s frakturou krčku femuru - Vojtěchovská, Soňa (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá problematikou kvalitativních poruch vědomí u pacientů starších šedesáti pěti let. Jako jednotící kritérium pro výběr pacientů je diagnóza zlomeniny krčku kosti stehenní léčená operativně. V teoretické části čtenář nalezne podrobný rozbor problematiky kvalitativních poruch vědomí, především delirantních stavů. Zabývá se zde hledáním vztahu mezi psychickým stavem pacienta hodnoceným mini-mental state examination (MMSE), přidruženými onemocněními a hledáním vlivu pacientem užívaných léčiv.
Qualitative changes of consciousness in the patients with femoral neck fracture
Keywords: delirium; zlomenina krčku femuru; MMSE; gerontotraumatologie; polymorbidita; femoral neck fracture; gerontotraumatology; polymorbidity