Operace pro nestability CMC kloubu palce ruky, přínos na zkvalitnění života jedince - Zamazalová, Petra (Univerzita Pardubice, 2012)
Teoretická část se komplexně zabývá problematikou nestabilit karpometakarpálního kloubu palce ruky. Popisuje, v jaké míře tato patologie ovlivňuje funkčnost ruky a jakým způsobem ovlivňuje kvalitu života. Dále uvádí škálu možných intervencí, kterými lze tento problém řešit. Výzkumná část se skládá z analýzy výsledků, získaných pomocí dotazníkového šetření.
Surgery for the instability of the CMC joint of a thumb, plus the contribution toward the improvement of an individual's quality of life
Keywords: nestabilita; rizartróza; operace; DASH; kvalita života; instability; rhizarthrosis; surgery; quality of life