Hospodářská politika Irska - Strachová, Hana (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce pojednává o hospodářské politice Irska od vzniku samostatného irského státu ve 20. letech 20. století až po současnou ekonomickou situaci v zemi. Práce se zaměřuje na hlavní události týkající se hospodářské politiky Irska během posledních 100 let. Zároveň nastiňuje vývoj hlavních makroekonomických ukazatelů a sektorů irské ekonomiky. Pro lepší představu dokument obsahuje tabulky a grafy jednotlivých ukazatelů. Neméně důležitou část práce tvoří pozastavení se nad vlivem vstupu Irska do Evropské unie.
Economic policy of Ireland
Keywords: economic policy; GDP; uneployment; iflation; state budgets; foreign investment; Foreign trades; European Union; Structural Funds; hospodářská politika; HDP; Nezaměstnanost; Inflace; státní rozpočty; zahraniční investice; zahraniční obchody; Evropská Unie; Strukturální fondy