Antibakteriální a antifungální účinky medu a včelích produktů - Janeček, Radim (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá medem a včelími produkty a jejich antimikrobiálním působením. Práce obsahuje složení a základní vlastnosti medu a včelích produktů i jejich léčebné působení. Hlavní část je zaměřena na antibakteriální a antifungální vlastnosti medu a včelích produktů. Práce zahrnuje i metody, které byly použity ke zkoumání tohoto efektu. Poslední část je zaměřena na negativní působení medu a včelích produktů.
Antibacterial and antifungal effect of honey and bee products
Keywords: med; propolis; mateří kašička; pyl; včelí jed; antibakteriální a antifungální účinky; honey; propolis; royal jelly; pollen; bee venom; antibacterial and antifungal activity