Prevence sociálně-patologických jevů v rámci používání ICT - Čížová, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce je zaměřena na posouzení prevence sociálně patologických jevů v rámci používání ICT u dětí a mládeže. Nejprve jsou v práci vymezeny základní pojmy z oblasti sociálně patologických jevů. Dále je obsahem práce popis možností prevence u dětí v prostředí internetu. Práce si klade za cíl zhodnotit preventivní opatření Policie ČR v oblast sociálně patologických jevů při používání ICT. Součástí této práce je dotazníkové šetření v rámci dvou vybraných základních škol v Pardubickém kraji. Na základě provedených analýz a řízeného rozhovoru jsou navrhnuta doporučení pro stávající praxi.
Prevention of socially pathological phenomena in the use of ICT
Keywords: prevence; kyberšikana; kyberstalking; kybergrooming; informační a komunikační technologie; Policie České republiky; dotazníkové šetření; osvětové besedy; prevention; cyberbullying; kyberstalking; kybergrooming; information and communication technologies; Police of the Czech Republic; survey; educational meeting