Vliv povrchových úprav na odolnost cementobetonových krytů při cyklickém střídání teplot za působení chemických látek - Fořt, Jakub (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá odolností povrchu cementobetonových krytů. V teoretické části jsou popsány poznatky o cementobetonových krytech a jejich povrchových úpravách. V experimentální části je popsána výroba zkušebních těles, jejich povrchová úprava a na nich provedené zkoušky, které jsou vyhodnoceny. V závěru jsou shrnuty a porovnány vyhodnocené výsledky experimentálních zkoušek.
Influence of surface treatment on resistance of cement concrete to defrosting chemicals by cyclical temperature variations
Keywords: cementobetonový kryt; povrchové úpravy cementobetonového krytu; odolnost povrchu cementobetonového krytu; zkoušky pevnosti; cement concrete pavement; surface treatment of cement conrete pavement; resistence of cement concrete pavement; strenght test of concrete