Elektrochemické detekce chemických UV filtrů v opalovacích přípravcích - Primásková, Katka (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením vybraných chemických UV filtrů, konkrétně oktokrylenu a benzofenonu, v opalovacích přípravcích pomocí elektrochemické metody voltametrie. Práce zahrnuje literární rešerši zaměřenou na elektrochemickou detekci UV filtrů, optimalizaci analytických podmínek pro stanovení oktokrylenu a benzofenonu, a aplikaci vyvinuté metody na reálné vzorky opalovacích krémů. Cílem práce je přispět k vývoji a validaci analytických metod pro stanovení UV filtrů a k posílení kontroly kvality opalovacích krémů.
Electrochemical detection of chemical UV filters in sunscreen preparations
Keywords: opalovací krémy; UV filtry; oktokrylen; benzofenon; voltametrie; elektrochemická analýza; optimalizace; validace metody; sunscreens; UV filters; octocrylene; benzophenone; voltammetry; electrochemical analysis; method optimization; method validation