Kopmaprace základu korporátní daně v ČR a Německu - Nejedlá, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce popisuje způsob tvorby základu daně z příjmů právnických osob v ČR a v SRN a analyzuje položky, které výši základu daně ovlivňují. Dále odhaluje rozdíly mezi systémy v jednotlivých zemích a také a se zabývá pojmem efektivního a nominálního daňového zatížení. Součástí práce je případová studie, která odhalí postupy, které se v jednotlivých zemích používají, a porovná výhodnost obou systémů.
Comparison of the base of the corporation tax in Czech Republic and Germany
Keywords: daň z příjmů právnických osob; základ daně z příjmů právnických osob; právnická osoba; sazba daně; zákon o daních z příjmů; Corporation tax; the base of the corporation tax; corporation; tax rate; Revenue act