Význam veřejných prostorů v podpoře rozvoje místního cestovního ruchu v Polné - Rathouská, Alena (Univerzita Pardubice, 2006)
Předmětem mé diplomové práce je popsat cestovní ruch, veřejné prostory a jejich vzájemné vazby. Celá práce je rozdělena do dvou celků. V první části je teoreticky popsáno co je to cestovní ruch, služby v cestovním ruchu, dále definice veřejných prostorů, jejich rozdělení a návaznost veřejných prostor a cestovního ruchu. Druhá část práce se již zabývá konkrétně jaké vazby můžeme nalézt mezi cestovním ruchem a veřejnými prostory v Polné. Touto prací bych chtěla seznámit veřejnost s daným problémem a možná i pomoci zastupitelům města Polná zamyslet se nad některými návrhy.

The aim of this thesis is to describe tourist trade, public places and the interconnections between them. The whole thesis is divided into two parts. The first part describes theoreticaly what is tourist trade, the services in tourist trade. Furthermore the definition of public places, their division and the interconnections between public places and tourist trade. The second part treats the concrete interconnections found between tourist trade and public places in Polna. This thesis should make the public aquainted with the query. It could also help the representatives of Polna to plan on some suggestions.
The importance of public places in terms of support of the local tourist trade developemen in Polna
Keywords: Tourist trade; accommodation services; boarding services; public places; Cestovní ruch; ubytovací služby; stravovací služby; veřejné prostory; Polná