Prostředky pro dodržování rychlostních limitů v obcích na pozemních komunikacích v ČR - Daněk, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce je zaměřena na prostředky pro dodržování rychlostních limitů v obcích na pozemních komunikacích v ČR. Nejdříve jsou v práci tyto prostředky analyzovány. V další části je vybrána pozemní komunikace, na které jsou ve zvolených obcích provedeny analýzy dodržování rychlostních limitů. Na základě vyhodnocení těchto analýz jsou v poslední části uvedeny návrhy možných variant prostředků včetně jejich zhodnocení. Tyto návrhy podpoří dodržování rychlostních limitů a zároveň zvýší bezpečnost provozu.
Means for compliance with the speed limits in municipalities on the roads in the Czech Republic.
Keywords: bezpečnost provozu; průzkum rychlosti; rychlostní limity; silnice I/37; zpomalovací prostředky; traffic safety; speed survey; speed limits; road I/37; deceleration means