Arbeitslosigkeit in Deutschland, berufliche Integration von Ausländern - Čurdová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá obecnou problematikou nezaměstnanosti v Německu, jejími příčinami, typy a problémovými skupinami. Detailnější analýze je podroben fenomén cizinců v Německu, problém nezaměstnanosti v rámci této komunity a jejich integrace do standardních pracovních procesů a vztahů. Součástí práce je též vlastní výzkum v Německu mezi etablovanými cizinci.
Nezaměstnanost v Německu, začlenění cizinců do pracovního procesu
Keywords: Nezaměstnanost; Německo; cizinci; pracovní vztahy