Vliv emulgace na methanolýzu rostlinných olejů - Pohl, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se v první části zabývá studiem vlivu emulgace a jiných vstupních podmínek na alkalickou methanolýzu rostlinných olejů. V druhé části je studován vliv různých podmínek na separaci heterogenní reakční směsi po transesterifikaci.
Effect of emulgation on methanolysis of vegetable oils
Keywords: Bionafta; řepkový olej; emulgace; methanolýza; Transesterifikace