Vysoce stericky náročné β-enaminonové a β-diketiminátové ligandy a jejich komplexy - Všetečka, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
V rámci bakalářské práce byly syntetizovány dva beta-enaminony a jeden beta-diketiminový protoligand. Syntetizované protoligandy byly dále použity pro syntézu jednoho komplexu alkalického kovu, dvou komplexů nepřechodných prvků a jednoho komplexu přechodného prvku. Všechny syntetizované sloučeniny byly pomocí charakterizovány NMR spektroskopií.
Highly sterically demanding β-enaminone and β-diketiminate ligands and their complexes
Keywords: beta-enaminon; beta-diketimin; koordinační sloučeniny; NMR spektroskopie; beta-enaminone; beta-diketimine; coordination compounds; NMR spectroscopy