Analýza ČR jakožto evropského dopravního uzlu - Kotoulek, Vít (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce je zaměřena na dopravní infrastrukturu České republiky a analyzuje jednotlivé druhy dopravy v evropském měřítku. Úvodní část práce se zabývá skutečným stavem infrastruktury silniční a železniční dopravy, jak je hustá páteřní síť silnic a železnic, jak se tato síť buduje a mění. Druhá část práce je zaměřena na další druhy dopravy, respektive na dopravu leteckou a vodní v rámci TEN. Poslední část bakalářské práce se zabývá SWOT analýzou těchto čtyř doprav a vytyčením důležitých bodů, které ovlivňují jednotlivé druhy dopravy.
Analysis ČR as the traffic intersection
Keywords: Doprava; dopravní infrastruktura; SWOT analýza