Rekonstrukce přenosu tečných sil z podvozku na rám vozidla lokomotivy řady 230. - Zmítko, Michal (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je zaměřena na řešení problematiky přenosu tečných sil u hnacího vozidla lokomotivy řady 230. Analyzuje současný stav, zvažuje možnosti konstrukčního řešení a navrhuje celkovou rekonstrukci tohoto konstrukčního uzlu.
Reconstuction of the tangential forces transmission from the bogie to the vehicle frame of the locomotive serie number 230
Keywords: lokomotivy; přenos; tečné síly; Rekonstrukce