Softwarový nástroj pro výpočet parametrů přejezdových zařízení světelných - Vrzák, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato Bakalářská práce se zabývá výpočtem parametrů přejezdového zabezpečovacího zařízení světelného a následnou tvorbou software pro tento výpočet. První část práce je zaměřena na základní principy fungování PZS na síti SŽDC. V druhé části je proveden podrobný rozbor vstupních parametrů nutných pro výpočet PZS, které jsou definované v normě ČSN 34 2650, ed.2. Ve třetí části je popsána vlastní realizace software a naznačen vývojový diagram. Ve čtvrté části je prokazována vlastnost nástroje z hlediska zajištění korektnosti počítaných parametrů ve vztahu k bezpečné funkci PZS. Pátá část demonstruje použití vytvořeného nástroje na vybraném reálném PZS.
Software tool for computation of railway level crossing parameters
Keywords: železniční přejezd; výpočet parametrů PZS; level crossing; crossing safety equipment; level crossing parameters calculation; přejezdové zabezpečovací zařízení PZS