Použití kovů v knižní malbě - Jirovská, Veronika (My University, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá použitím kovů v knižní malbě. Jedním z cílů práce je shromáždění informací, které bude možno využít i při praktické činnosti. Práce mapuje vývoj a způsob aplikace kovů v různých epochách a jejich význam v té které době. Jsou zde zahrnuty historické technologické postupy, materiály, nástroje, pojiva, podklady a další. Součástí práce jsou také recepty starých mistrů,známé z historických uměleckých manuálů. Práci jsme doprovodili obrazovou přílohou.
Use of metals in the book paintings
Keywords: vzácné kovy; knižní malba; historické postupy; technologické postupy; precious metals; painting book; historical practices; technological processes