Vývoj zahraničního obchodu České republiky v 90. letech - Jiráková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce popisuje vývoj zahraničního obchodu česka od dob monarchie až po současnost a to se zaměřením na 90. léta. Obsahem práce je analýza teritoriální a komoditní struktury českého zahraničního obchodu, konkurenceschopnost a dovozní náročnost a důsledky vstupu České republiky do Evropské unie.
The development of the external trade of Czech republic in 90th years
Keywords: zahraniční obchody; Platební bilance; Evropská Unie; Konkurenceschopnost