"Islámský fundamentalismus" a jeho reflexe v českých médiích - Zilvarová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá fenoménem "islámského fundamentalismu" a jeho reflexí v českých médiích. Po úvodní charakteristice samotného pojmu fundamentalismus se text soustředí na jevy, které bývají označovány jako islámský fundamentalismus, přičemž se snaží zhodnotit, do jaké míry je daný termín v takových kontextech relevantní. Teoretický rámec doplňuje problematika působení médií na jedince i celou společnost a principů interpretace mediálních sdělení. Jádrem analytické části je rozbor mediálních obsahů zahrnujících diskutované termíny a zveřejněných na zpravodajském portálu ČT24 v období od listopadu 2010 do března 2012.
Perception of "Muslim Fundamentalism" Created by Czech Mass Media
Keywords: islámský fundamentalismus; islamismus; islámský reformismus; média; ČT24; Muslim Fundamentalism; Islamism; Islam Reformism; Mass Media