Postavení Pardubického kraje v cestovním ruchu - Neyman, Leoš (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá problematikou cestovního ruchu v Pardubickém kraji. Hlavním cílem práce bylo zjistit, jaké má Pardubický kraj postavení v cestovním ruchu v rámci ČR a navrhnout možná doporučení, která by jeho postavení v cestovním ruchu zlepšila. Dalším cílem práce bylo navrhnout regionální turistický produkt, který by přilákal návštěvníky do regionu. Vstupním předpokladem pro návrh doporučení je analýza nabídky cestovního ruchu v Pardubickém kraji, která je následně porovnána s ostatními kraji v ČR. Součástí práce je dotazníkové šetření, které má zajistit povědomí o Pardubickém kraji v jiných regionech ČR. Na základě analýzy a dotazníkového šetření jsou stanovena doporučení ke zlepšení postavení kraje v cestovním ruchu. Závěr diplomové práce je věnován návrhu regionálního produktu, který má zvýšit návštěvnost Pardubického kraje.
The region of Pardubice and its position in tourism
Keywords: Cestovní ruch; turistické produkty; SWOT analýza; Pardubický kraj