Současné české podcasty o literatuře - Zichová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na současné české podcasty o literatuře a jejich podoby. Soustředí se zejména na způsoby prezentace literatury v podcastech a jejich funkci v literární komunikaci. Práce seznamuje čtenáře s fenoménem podcastingu obecně a prezentuje podcasty věnující se literatuře. Je zde představena autorkou vytvořená typologie tohoto druhu podcastů a vymezena jejich funkce v literární komunikaci. Dále se práce zaměřuje na pět konkrétních českých literárních podcastů, na které autorka zmíněnou typologii aplikuje a podrobně je analyzuje za pomoci podrobného zkoumání a polostrukturovaných rozhovorů s jejich tvůrci.
Contemporary Czech podcasts about literature
Keywords: podcasting; literární podcasty; Neplecha ukončena; Záložka; Literární hysterie; Na potítku; Knižní klub; podcasting; literary podcasts; Neplecha ukončena; Záložka; Literární hysterie; Na potítku; Knižní klub