Úprava metody flexibilního simplexu pro řešení problémů globální optimalizace - Provazník, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá úpravou metody flexibilního simplexu. V teoretické části je obecně popsána problematika globální optimalizace, metoda flexibilního simplexu a několik jejích vytvořených modifikací. V praktické části jsou tyto jednotlivé modifikace otestovány na několika představených testovacích funkcích.
Modification of the method of flexible simplex for global optimization problems
Keywords: metoda flexibilního simplexu; úprava metody; globální optimalizace; flexible simplex method; method modification; global optimalization