Návrh na zřízení regionálního dispečerského pracoviště Klatovy - Javorský, Martin (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zaobírá zvýšením bezpečnosti a efektivity provozu převedením tratě Horažďovice předměstí - Klatovy a zřízením regionálního dispečerského pracoviště v Klatovech. Popisuje možnosti úprav zabezpečovacího zařízení v jednotlivých dopravnách a analyzuje možnou redukci pracovních míst zavedením dálkového řízení provozu.
Proposal for the establishment of Regional Dispatching Center Klatovy
Keywords: dálkové řízení; zabezpečovací zařízení; dispečerské pracoviště; zvýšení efektivity; remote control; railway safety equipment; dispatching center; increase in efficiency