Krizový management podniku Východočeská plynárenská, a. s. - Bartošková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku krizového managementu v podniku Východočeská plynárenská, a. s., který patří do tzv. krizové infrastruktury. Teoretická část se zabývá základy krizového managementu. Jsou zde vysvětleny základní pojmy, rozčleněny mimořádné události a vymezeny legislativní základy k této problematice. Praktická část zahrnuje základní charakteristiky krizového managementu v podniku. Na tuto část navazuje vlastní hodnocení krizového řízení v daném podniku. Dále se práce zabývá analýzou úniků plynu v podniku VČP, a. s. Poslední část je věnována analýze odpovědí z dotazníkové akce, která byla zaměřena na zjištění znalostí o nebezpečí v případě úniku plynu.
Crisis management in VČP, a. s.
Keywords: Krizový management; krizové plánování; Mimořádné události; Integrovaný záchranný systém; Krizové řízení; havarijní plány; dotazníkové šetření