Magnetické částice v mikrofluidním zařízení ChipGenie a jeho aplikace v bioanalýze - Černá, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá využitím superparamagnetických částic v mikrofluidních systémech typu ChipGenie. Cílem bylo vybrat magnetické částice vhodné pro integraci do tohoto mikrofluidního systému a celý systém pak použít pro izolaci sérového IgG. Zvolenou metodou byla lektinová chromatografie. Superparamagnetické částice byly funkcionalizovány lektinem konkanavalinem A. Paralelně byla pro ověření funkčnosti celého systému zavedena metoda ELISA na magnetických částicích.
Magnetic particles in microfluidic system ChipGenie and its applications in bioanalysis
Keywords: mikrofluidní systém; chipgenie; magnetické částice; elisa; izolace; igg; lektinová chromatografie; microfluidic system; chipgenie; magnetic particles; elisa; lectin chromatography