Porovnání klasických a moderních způsobů nastavení PID reguátorů - Jirovský, Martin (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována porovnání klasických a moderních metod nastavování PID regulátorů. V úvodní kapitole jsou vysvětleny základní pojmy nutné pro problematiku regulace Byly vybrány metody publikované v posledních letech a následně porovnány s klasickými metodami publikovanými ve 20. století. Toto porovnání je provedeno na různorodých soustavách.
Classical and recen PID controller tuning techniques comparsion
Keywords: PID regulátory; metody nastavování regulátorů; automatizace; regulační děj; PID controllers; controllers tuning methods; automation; regulatory action