Základní sociálního poradenství pro osoby s duševním onemocněním - Šedová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá specifiky sociálního poradenství pro osoby s duševním onemocněním. V teoretické části najde čtenář poznatky zaměřené na duševní nemoci z pohledu sociální práce, dále definuje sociální poradenství a sociální služby, které jsou zaměřené na konkrétní cílovou skupinu. Empirická část je uskutečněna pomocí polostrukturovaného rozhovoru a poukazuje na to, jak osoby s duševním onemocněním subjektivně rozumí základnímu sociálnímu poradenství.
Basic social counseling for people with mental illness
Keywords: duševní onemocnění; základní sociální poradenství; subjektivní porozumění; kvalita informací; zdroj informací; mental illness; basic social counseling; subjective understanding; quality of information; source of information