Současná světová finanční krize - Popová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá analýzou příčin vzniku, průběhem a důsledky finanční krize. V jednotlivých kapitolách je podrobně rozebrán peněžní trh, dějiny hospodářských krizí, počátek finanční krize a dopady krize na reálnou ekonomiku. Práce rovněž zachycuje prognózy dalšího vývoje na finančních trzích a opatření, které vlády přijaly k utlumení dopadů finanční krize. V poslední kapitole je provedeno shrnutí řešené problému s vlastním vyjádření názoru autorky.
The current global financial crisis
Keywords: Finanční krize; peněžní trhy; dějiny hospodářských krizí; sekuritizace; výkonnost ekonomiky; záchranné balíčky; Financial crisis; money markets; history of economic crises; securitization; performance of the economy; bailouts