Vliv elektronizace na vyvolané náklady zdanění - Zelenka, Antonín (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou vyvolaných nákladů zdanění a vlivem elektronizace na tyto náklady. V rámci úvodu do dané problematiky je nejprve popsána daňová teorie České republiky a dále stručný popis elektronizace a výpočtu možných nákladů s daní spojených. Analytická část obsahuje zhodnocení dat získaných pomocí dotazníkového šetření mezi firmami, zaměřuje se především na výpočet vyvolaných nákladů zdanění a rozhodnutí, zda elektronizace daní přináší požadované snižování finančních a časových nákladů.
Influence electronization on the costs of taxation
Keywords: daně; elektronizace; náklady; úspory; vývoj; Česká republika; taxes; elektronization; costs; economies; development; Czech Republic