Průzkum a restaurování díla Kristus Bolestný - Minářová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá komplexním restaurováním díla Kristus Bolestný. Na základě provedených průzkumů, které byly rozšířeny i o navazující kulturně-historický kontext, byly na dílech provedeny restaurátorské práce. Tyto kroky byly podrobně popsány a zdokumentovány v připojené fotografické příloze. Na konec diplomové práce je zařazena kapitola věnovaná adjustaci, která vysvětluje některé kroky provedené během restaurátorského zákroku.
Examination and restoration of Christ the Sorrowful
Keywords: restaurování uměleckého díla; papírová podložka; plátěná podložka; klášterní práce; pouť; textilní aplikace; adjustace; rámování; Kristus Bolestný; artwork restoration; paper support; textile support; monastic work; pilgrimage; textile application; adjustment; framing; Christ the Sorrowful