Prediktory úspěšnosti ústavní odvykací léčby závislosti na metamfetaminu - Gazdová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá tématem: Prediktory úspěšnosti ústavní odvykací léčby závislosti na metamfetaminu. Jedná se o teoreticko-výzkumnou diplomovou práci. Teoretická část se zabývá příčinami vzniku, průběhem, prognózou a terapií drogové závislosti. Součástí práce je pojednání o genech a závislosti. Dále tato práce seznamuje s problematikou zneužívání pervitinu. V praktické části zjišťuji prediktory, které vedou k úspěšné ústavní odvykací léčbě závislosti na metamfetaminu. Výsledkem výzkumu je zpracování získaných dat, jejich zhodnocení a z toho vyvozená doporučení pro praxi.
Predictors of effectivness of in-patient treatment in methamphetamine dependence
Keywords: Drogy; drogové závislosti; metamfetamin; pervitin; ústavní odvykací léčby; Drugs; drug addiction; methamphetamine; pervitin; inpatient treatment