Sledování stability vybraných sulfonovaných derivátů antrachinonu v průtočných bateriích a v technologii odsiřování koksárenského plynu - Klouček, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato diplomová práce je zaměřena na sledování sulfonovaných antrachinonů v elektrolytech redoxních průtočných baterií a na navržení vhodných metod pro jejich kvalitativní analýzu a stanovení. Dále se práce zabývá sledováním sulfonovaných antrachinonů jako účinné látky během Stretford procesu při odsiřování koksárenského plynu.
Monitoring the stability of selected sulphonated anthraquinone derivatives in flow batteries and in coke oven gas desulphurisation technology
Keywords: sulfonované antrachinony; Stretford proces; HPLC; redoxní průtočné baterie; sulphonated anthraquinones; Stretford process; HPLC; redox flow batteries