Vliv technologického procesu na kvalitu termolaminace - Bodejčková, Miluše (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce bylo vyhodnotit vliv velikosti časového intervalu mezi tiskem a laminací tiskovi-ny na její kvalitu. Současně také sledování vlivu časového intervalu mezi laminací a měřením adheze na kvalitu termolaminace. V teoretické části je zpracována problematika zasychání archových ofsetových barev, adheze a metody testování adheze. V experimentální části byla adheze laminovací fólie k substrátu měřena metodou 180° peel testu pro šest sad ofsetových barev. Bylo prokázáno, že pevnost adhezního spoje roste s časem a současně má na pevnost laminace větší vliv doba mezi laminací a měřením adheze. Dále byla navržena konstrukce zařízení pro měření adheze metodou 90° peel test.
The study of influence of offset printing ink type and technological process on thermal lamination quality
Keywords: thermolamination; adhesion; adhesion testing methods; termolaminace; adheze; metody testování adheze